Om Martin Iversen ApS

Martin Iversen har været Ford forhandler siden 1981 og er derfor specialister, når det gælder salg og service.

Det hele startede med den unge Martin Iversen, fra den lille by Sarup på Als, kom i lære i 1926 på et maskinværksted i Tandslet, hvor man som de få rådede over et karbinsvejse apparat. Faderen havde skaffet Martin lærepladsen ved handlen på et stort tærskeværk. Her beskæftigede de sig med næsten alt fra Ford T, Zundapp, NSU til vindmøller og vognbeslag. Martin lagde ikke skjul på, at det var dårlige tider, han fik ingen løn men kost, logi, frisk luft og en skjorte til jul. Efter uddannelsen i 1930 var han heldig, at få arbejde med det samme i Stevning, ligeledes på Als.

Samtidig udviste Martin handelstalent –”Jeg havde en massevis af radioer, som jeg kørte rundt og solgte. Også grammofoner solgte jeg” fortæller han i 1984.

Martin øjnede også en chance for at gøre forretninger, da det blev besluttet at bilerne skulle have retningsvisere og stoplys, hvor han solgte og kørte ud og monterede det på biler.

Allerede i 1931 begyndte Martin, at handle med brugte motorcykler som udviklede sig til at han den 1.november 1934 lejede en butik på Perlegade 95 i Sønderborg for 50 kr. om måneden. I februar 1935 deltog han i en motorcykeludstilling i Forum i København, her talte han med den dengang særdeles kendte Nielsen fra BSA.

Selvom Martin bogstaveligtalt ikke rådede over en krone endte det med at han overtog forhandlingen af BSA efter den tidligere forhandler i Sønderborg, der stort set intet solgte. Martin forsatte med BSA forhandlingen frem til 1954.

Allerede i 1941 købte Martin den lejede bygning, men under krigen opstod der store problemer og det blev nødvendigt, at arbejde med andre ting som at bygge trehjulede budcykler af motorcykeldele og handle med brugte cykler og støvsugere.

1946/47 begyndte Martin så at handle med biler fra K.V.Bruhn, fordi der allerede den gang kunne mærkes at motorcykler ikke længere var sagen. I 1949 blev Martin så forhandler af Hilman.

Bygningerne begyndte at blive for små til den blomstrende forretning og i 1957 blev der bygget nyt værksted. Året efter nyt lager og kontor, der endte med 1100 kvadratmeter under tag på den 1500 kvadratmeter store grund. Kun udstillingslokalet stod tilbage og nu med 15 ansatte, heriblandt sine to sønner Jørn og Poul Iversen, den ene som disponent og den anden som værkfører.

Så begyndte snakken om en ny omfartsvej i Sønderborg, hvilket ville gøre det umuligt at drive bilforretningen fra ejendommen, i samme periode fik Martin hele Chryslers program – Fra Sunbeam til Simca og Chrysler.

Derfor købte Martin i 1974 den tidligere Volvo-forretning på Alsgade og flyttede 3 år senere firmaet hertil, hvor der senere blev bygget til og var nu 2400 kvadratmeter under tag på den 6000 kvadratmeter store grund.

I 1981 sagde Martin Iversen farvel til de mærker, han havde været så tro imod igennem mange år og blev nu Ford forhandler. Med 25 medarbejdere og et salg på mere end 500 nye og brugte biler om året.

Både Martin og hustruen Hanne var stadig aktive i firmaet ved deres 50 års jubilæum, selvom Martin siden slutningen af 60´erne havde været stærkt synshandicappet.

1983 var det tid til at sønnerne Poul og Jørn overtog den daglige ledelse af virksomheden og Martin kunne trække sig tilbage. I april 1986 døde Martin Iversen.

Poul og Jørn drev virksomheden og Ford forhandlingen frem til oktober 2003, hvor Poul´s søn, Pierre overtog firmaet.

I 2013 blev en stor gennemgribende renovering af eksisterende bygninger påbegyndt samt en helt ny udstilling.   

I 2015/16 tog man skridtet videre og påbegyndte opførelsen af et nyt ŠKODA hus på nabogrunden på Alsgade 66-68, da man havde takket ja til at blive områdets nye autoriseret ŠKODA forhandler og servicepartner.

Da man i 2018 blev tilbudt forhandlingen af SEAT takkede Pierre ja, og efter endnu en ombygning kunne man fra januar 2019 slå dørene op og byde velkommen til Sønderborgs nye SEAT forhandler og servicepartner.

Firmaet drives stadig i dag af Pierre Iversen, der er 3. generation i familien og bag ham står et team af veluddannede medarbejdere, hvor kvalitet og kundetilfredshed er sat i højsæde.

Lokaliteterne på Alsgade 60-62 i Sønderborg byder på gode til- og frakørselsforhold og er stedet, hvor du kan orientere dig om hele Ford, ŠKODA og SEAT´s program. Det er her du kan finde hele spektret: Lige fra de små, økonomiske bybiler, mellemklassebilerne til de store, luksuriøse familiebiler, samt et stor program i varebiler til erhvervslivet.

Du er altid velkommen hos Martin Iversen - og uanset om du kommer for at kigge på ny eller brugt bil, skal have din bil på værksted, eller måske har brug for reservedele, så bestræber vi os på at finde den løsning, der er bedst for dig.

Kontakt osFind vejSe vores udvalg af nye Ford bilerSe vores udvalg af brugte biler


Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Martin Iversen Aps

Nyheder og events

Se nyheder fra Martin Iversen Aps